We hopen dat alles via de website voor u al een stuk duidelijker is geworden. Zoals u begrijpt kunnen we niet alles op de website verduidelijken in een verhaal. Daarom hebben we de meest gestelde vragen hieronder nog een voor u op een rijtje gezet in de vorm van een FAQ Mocht het na het lezen van de FAQ nog vragen hebben, dan staat één van onze zonneconsulentes altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden of om u te adviseren.

Waar kan ik parkeren?
Als gast van zonnestudio Soleil Prestige kunt u gratis parkeren op een van onze privé parkeerplekken direct voor de deur. Mochten alle privé parkeerplekken bezet zijn, dan kunt u rondom de zonnestudio, aan de Veldoven 6c te Hendrik ido Ambacht, overal gratis parkeren.

Is Soleil Prestige te bereiken met het openbaar vervoer?
Jazeker, gemiddeld elk kwartier stopt bus 88 bij bushalte Hendrik ido Ambacht Reeweg. Deze bushalte ligt direct naast de zonnestudio.

Moet ik van te voren reserveren als ik wil zonnen?
U kunt bij ons altijd binnenlopen zonder afspraak. Het kan voorkomen dat u heel even moet wachten, Dan kunt u gebruik maken van onze nieuwe zithoek, waar u gratis kunt genieten van heerlijke koffie, thee en water. De WiFi is altijd gratis, u kunt gebruik maken van de nieuwste tijdschriften of tijdens het wachten TV kijken.

Heb ik een pasje nodig of kan ik ook los betalen?
Alle klanten van Soleil Prestige krijgen bij registratie een pasje van ons. U kunt uw zonsessie afrekenen via pin of met contant geld. Staat er tegoed op uw pasje, dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van uw zon-tegoed. Wanneer u zontegoed op uw pas zet, krijgt u altijd 10% korting van ons.

Moet ik zelf spullen meenemen om te zonnen?
Als u komt zonnen bij Soleil Prestige, dan heeft u niets nodig. Wij hebben alles voor u klaarliggen wat u nodig heeft. Tevens kunt u gebruik maken van onze wasbak om u nog even extra op te frissen na uw zonsessie.

Vanaf welke leeftijd mag ik onder de zonnebank?
Wanneer u jonger dan 18 jaar bent, mag u nog geen gebruik maken van zonneapparatuur. Wetenschappers en huidspecialisten hebben vastgesteld dat het voor jonge mensen beter is wanneer ze niet te veel zonlicht krijgen (dat geldt ook voor de buitenzon) Tot het achttiende levensjaar is de huid nog in ontwikkeling waardoor huidschade door eventuele verbranding, het risico vergroot op de ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd. Let op! Bij twijfel kunnen wij om uw legitimatiebewijs vragen.

Wij zijn aangesloten bij de Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ), zij staan voor de kwaliteit en veiligheid van het zonnen onder de zonnebank.

Kinderen onder de 18 jaar zijn dan ook nog niet toegestaan in de zonnestudio. Deze regel is opgesteld door de Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ).

Hoe vaak mag ik onder de zonnebank?
Als u pigment op wilt bouwen, raden wij u aan om twee keer per week komen zonnen tot uw gewenste huidskleur bereikt is. Om uw kleur te behouden raden wij aan om eenmaal in de zeven dagen een zonsessie te ondergaan. Geef uw huid altijd 48 uur de tijd om tot rust te komen voordat u een volgend bezoek brengt aan de zonnestudio. Bij twijfel kunt u het altijd overleggen met een van onze zonneconsulentes in de zonnestudio.

Ik heb na het zonnen een witte plek op mijn stuitje/schouders. Waardoor komt dit?
Dit komt doordat er op deze plekken weinig doorbloeding is door het liggen. Het advies is om tijdens uw zonsessie af en toe te bewegen zodat ook deze plekken goed doorbloed blijven en u gelijkmatig bruin wordt.

Mag ik met alle medicatie onder de zonnebank?
Nee, met bepaalde medicatie (zoals de meeste antibiotica) mag u niet onder de zonnebank. Uw huid kan namelijk extra gevoelig worden door de medicijnen waardoor de kans op verbranding toe neemt. Lees daarom altijd goed de bijsluiter of vraag advies aan uw dokter voordat u gebruik gaat maken van de zonnebank,

Ik ben zwanger. Mag ik dan gebruik maken van de zonnebank?
Ja dat mag. De ultraviolette stralen dringen door tot de eerste huidlaag (opperhuid) waardoor de foetus geen enkel risico loopt hiermee in aanraking te komen. Zorg dat u het niet te warm krijgt, dit kan onprettig zijn voor uzelf en uw foetus. U mag altijd een grote handdoek vragen om uw buik af te schermen.

Wel heeft u door een verandering in de hormoonhuishouding kans op versterking van de huidpigmentatie. Sommige vrouwen ontwikkelen daardoor onregelmatige pigmentvlekken in het gezicht, ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Wanneer u merkt dat er lichte pigmentvlekken ontstaan kunt u de volgende zonsessie de gezichtbruiner uitzetten en eventueel een handdoekje op uw gezicht leggen.

Andere vragen?
Stel uw vraag aan één van onze zonneconsulentes en zij kunnen u vast en zeker het juiste advies geven.